Engelbert Humperdinck - 8.5.2020 Finlandia-talo, Helsinki

Osta liput
Nyt myynnissä
08 touko 2020
Konsertti 08 touko 2020
Tapahtumapaikan tiedot Finlandia-talo
Kaupunki Helsinki

Laulajalegenda Engelbert Humperdinck Suomeen toukokuussa!

Maailman menestyksekkäimpiin viihdelaulajiin lukeutuva Engelbert Humperdinck saapuu konsertoimaan Suomeen toukokuussa. Tämä legendaarinen tulkitsija nähdään Helsingissä, Finlandia-talossa 8. toukokuuta ja Tampere-talossa 9. toukokuuta. Liput konsertteihin tulevat myyntiin Lippupisteessä maanantaina 25. syyskuuta kello 9.00.

Release Me -hittinsä myötä ympäri maailman tunnetuksi tullut Humperdinck syntyi vuonna 1936 Intian Madrasissa alun perin Arnold George Dorsey -nimisenä. Hän esiintyi aluksi Gerry Dorsey -nimellä, mutta otti 1960-luvun puolivälissä taiteilijanimekseen näyttävämmän Engelbert Humperdinckin kopioituna myöhäisromantiikan ajan saksalaiselta säveltäjältä.

Humperdinck on levyttänyt Release Me -kappaleen Lisäksi lukuisia menestyshittejä, kuten Spanish Eyes, Wonderland by Night, Am I That Easy to Forget ja The Last Waltz.

Engelbert Humperdinckin ura on jatkunut jo kuudella eri vuosikymmenellä ja hän konsertoi yhä ahkerasti. Vuonna 2012 hän edusti Isoa-Britannia Eurovision laulukilpailuissa ja on sittemmin nähty Euroopan lisäksi lavoilla niin Yhdysvalloissa kuin Australiassa.

Vuonna 2014 Humperdinck levytti tupla-albumin Engelbert Calling, jolla hän esitti duettoja muiden legendojen, kuten Charles Aznavourin, Elton Johnin, Willie Nelsonin ja Smokey Robinsonin kanssa.

Kaiken kaikkiaan Engelbert Humperdinckin albumeita on myyty yli 140 miljoonaa kappaletta ympäri maailman. Hän on saanut neljä Grammy-ehdokkuutta, Golden Globe -palkinnon sekä tähdet Hollywood Walk of Famelle ja Las Vegas Walk of Famelle.

Humperdinckin tuoreimmat levytykset ovat syyskuulta, jolloin teki oman versionsa Clint Eastwoodin tähdittämässä The Mule -elokuvassa kuullusta Toby Keithin laulusta Don’t Let the Old Man In.

Nykyisin 83-vuotias teki syyskuussa myös uransa ensimmäisen musiikkivideon uudesta You-kappaleestaan.

Engelbert Humperdinck on parhaillaan kiertueella Pohjois-Amerikassa, josta hän saapuu keväällä Eurooppaan ja sen myötä konsertoimaan toukokuussa myös Helsinkiin ja Tampereelle.